Anni Christina Olsson


Anni Christina Olsson har en bakgrund som Massage och Friskvårdsterapeut men hennes största intresse har alltid varit hästarna. Redan som 4-åring satt hon på hästryggen för första gången och 6 år gammal fick hon sin första egna häst.


2011 förverkligade Anni en stor dröm dåhon åkte till Island för att lära sig hur de tränar hästarna där. Hon fick jobb på Hemla ll, senare Hestheimar och till sist Holtsmúli 1.
På Holtsmúli 1 (Úrvalshestar) har Svanhildur Hall och Magnús Lárusson (båda har undervisat på både Hólar och Hvanneyri) en egen kursplan med olika nivåer som man slutför med ett praktiskt test och får diplom innan man påbörjar nästa nivå.


I början av 2017 flyttade hon från Island till Tyskland för att vara med att starta upp Gæðingaholt, ett stort tränings- och inackorderingsstall för både islandshästar och tyska hästar.


I juni 2018 flyttar Anni tillbaka till Sverige för att starta sin egen verksamhet, Anni Christina Equestrian, på Kollberggården i Kleva, Öland.
I Januari 2019 flyttar Anni hem verksamheten till Norra Kvinneby, den lilla charmiga byn på östra Öland där hon växte upp.