Inridning/Tillridning

Anni Christina Equestrian strävar efter att skapa balanserade, starka och hållbara hästar som med lätthet och självförtroende kan klara av de utmaningar den kommer ställas inför oavsett inriktning och ras.


Mental träning är minst lika viktigt som den fysiska träningen, för hästar såväl som människor. En väl fungerande kommunikation mellan häst och människa är förutsättningen för ett väl fungerande ekipage. 

I träningen blandas olika typer av markträning med ridning på ridbanan och ute i naturen för bästa resultat.  

Oavsett om ni stött på problem med er häst som ni vill få bukt med eller har ett mål som ni behöver hjälp att nå så kan vi hjälpa er att lösa det. 


Pris: 5 000 kr (hingstar 6 000 kr) inklusive moms som faktureras och ska betalas i förtid. 
I priset ingår: Hage (vintertid även box med strö), grovfoder, salt- och mineralsten, daglig tillsyn & skötsel (även vilodagar) samt träning 5 dagar i veckan.

Kostnad för skoning och eventuell veterinärvård ingår ej. 

Hästen ska var försäkrad, vaccinerad, nyligen avmaskad (inom 1 vecka) och får inte ha varit sjuk eller i kontakt med sjuka hästar inom 3 veckor före ankomst.   Inridning


Vi börjar inridningen från marken med enkla övningar där hästen får hjälp att hitta sin balans och sitt självförtroende i den nya rollen som ridhäst. Här får den också en chans att börja bygga muskler för att förbereda sig för den extra tyngden av en ryttare. 

När hästen är redo mentalt och fysiskt introduceras utrustningen och ryttaren  ett steg i taget och gradvis tar ryttaren över kontrollen från tränaren på marken.  

Tillridning


Här går vi tillbaka till grunderna för att etablera självförtroende och tillit. Vi går igenom hela checklistan i träningsstegen för att hitta de pusselbitar som saknas och som skapar problem. 

Träningens innehåll varierar beorende på vad som behöver rättas till, läras om eller läggas till för att nå målet. 

Vidareutbildning


Utifrån hästens behov och era önskemål kommer vi gemensamt fram till en vidareutbildningsplan med delmål. Målet kan vara en starkare och mer balanserad häst, tävling, töltsättning eller visning osv.