Om Anni

Anni Christina Olsson


Anni Christina Olsson har en bakgrund som Massage och Friskvårdsterapeut men största intresset har alltid varit hästarna. Redan som 4-åring satt hon på hästryggen för första gången och 6 år gammal fick hon sin första egna häst.


2011 förverkligade Anni en stor dröm då hon åkte till Island för att lära sig hur de rider in och tränar hästarna. Hon jobbade först på Hemla ll, senare Hestheimar och Holtsmúli 1.
På Holtsmúli 1 (Úrvalshestar) fokuserar de främst på avel, unghästträning och tillridning av hästar med olika typer av problem. Gården drivs av Svanhildur Hall och Magnús Lárusson som båda har undervisat på Hólar och Hvanneyri och sen utvecklat en egen kursplan med olika nivåer som man slutför med ett praktiskt test och får diplom innan man påbörjar nästa nivå. Anni tog sig hela vägen till den sista nivån och blev sen del av personalen som förutom att träna hästar undervisar eleverna på de lägre nivåerna.


I början av 2017 flyttade hon till Tyskland för att vara med att starta upp Gæðingaholt, ett stort tränings- och inackorderingsstall för både islandshästar och tyska hästar.


I juni 2018 flyttade Anni tillbaka till Sverige för att starta sin egen verksamhet, Anni Christina Equestrian, på Kollberggården i Kleva, Öland.

I Januari 2019 flyttade Anni hem verksamheten till Norra Kvinneby, den lilla charmiga byn på östra Öland där hon växte upp. Större delen av 2019 ägnades åt att renovera en stor ladugårdsbyggnad till ett nytt luftigt stall som invigdes tillsammans med den nyanlagda ridbanan i februari 2020. 


Anni lägger stor vikt vid att fortsätta utbilda sig inom hästsporten och går regelbundet på olika utbildningar och kurser. 

Hon är också aktiv i Islandshästföreningen Oddur där hon är Vice Ordförande sedan 2019. 

Sponsorer och samarbetspartners:

 

Norra Qvinneby gård

Kollberggården

Stora Frögården

Úrvalshestar – Holtsmúli 1

Gæðingaholt